Nyíregyháza legszínvonalasabb étterme. A beltér trendi, hangulatos, igényes, nyáron szépen kialakított teraszt üzemeltetnek. A honlapon megnyerő sorokat olvashatunk az étterem megtervezéséről. Az alapító „olyan éttermet szeretett volna, ahol laza elegancia várja az embereket, ahol bárki jól érezheti magát, de nem feszengős, nem sznob.
“Legyenek igazi jóízű magyar fogások, izgalmas nemzetközi ínyencségek, tökéletes reggeli, a legjobb koktélok a városban, kézműves sörök, finom desszertek, persze a saját pálinkáik, amiket Nyírtasson főznek Rudiék nagy szakértelemmel és alázattal (…)  saját gyümölcsünkből.” – mondta
”. Azt is megtudhatjuk a bevezető sorokból, hogy a konyhát az egyik legnevesebb magyar séf, Pataky Péter alapozta meg, aki debreceni Ikonban szerzett országos hírnevet.

Az étlap gerincét népszerű olasz ételek teszik ki, de a séfek, Kovács Sándor és Belma Zsolt elkalandoznak másfelé is egy-egy fogás erejéig. Kínálnak többek között kovászos pizza kenyeret mascarpone-s kacsamájpástétommal, bruschettát San Marzano paradicsom-salsaval, pármai sonkával és bivalymozzarellával, mediterrán hallevest, pasta-kat, pizzákat és rizottókat, kemencés oldalast chimichurri dresszinggel, édes burgonya chips-szel, avokádós kukoricasalátával, baszk sajttortát mangóhabbal, fahéjmorzsával.

Az árak értékarányosak. Előételek 990 és 3190, levesek 1550 és 2990, pasta-k és rizottók 2890 és 5990, főételek 3490 és 9190 desszertek 1490 és 2390 forint között kaphatók.

Hétközben délben jártunk ott, így kézenfekvő volt, hogy déli menüt kérjünk. Ettünk medvehagymakrém-levest halgaluskával, gulyáslevest, zöldfűszeres vajjal töltött csirkemellet krumplipürével körítve, tempurában sült tőkehalat bulgurral, madártejet és reszelt túrós süteményt házi sárgabaracklekvárral. Korrekt, jól elkészített, remek ár/érték arányú ételeket kaptunk. Kipróbáltunk az étlapról is egy fogást, egy desszertkompozíciót, mely a hely nevét viselte. Nem meglepő módon, ezutóbbi volt a legizgalmasabb, arannyal fényezett csokigömbben remek állagú vaníliamártás, mellette csokikockák és karamellmártás.

A kiszolgálás udvarias, szakszerű.

A közel negyven tételes borlap gerincét az élvonalbeli magyar pincészetek boraiból válogatták össze. Tartanak néhány színvonalas import tételt is, főként a habzó kategóriában. A borok harmadát kimérik decire is. Mint a bevezető is jelzi, kézműves söröket tartanak és nyírtassi pálinkákat. Izgalmas a limonádé és a koktélválaszték.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a hello@hedonistrestaurant.hu címre