A Darócz étterem a Drávaszög egyik meghatározó vendéglátó egysége, mint a helyi magyar hetilap honlapjáról megtudható, 2012-ben nyitották meg a Makovec testvérek. Az étterem előtt hatalmas kakasszobor áll, mely az itt még élő hagyományra, a farsangbúcsúztató kakasütésre utal. A bejáratnál boroshordó, muskátli rönkökbe vájt „virágágyásban” és fonott kaspókban. A beltér a boldog békeidők polgári világát idézi. A falakon berámázott tájképek és fotók, rézfúvós hangszerek, szerszámok, kerámiák, egy szép, díszes magyar címer, mely a Monarchia korszakát jelképezi. Nyáron hangulatos, igényes teraszt működtetnek.
Rokonszenves, hogy nem egy étlapra írnak rá mindent több nyelven, hanem tartanak külön magyar nyelvű, igényes kiállítású étlapot, mely a település leírásával kezdődik, s az étkek felsorolásán kívül tartalmaz archív fotókat és a népi étkezéssel kapcsolatos érdekességeket. A magyar konyhára épülő választék sem reked meg a sablon-fogásoknál. Kínálnak többek között ragulevest ollós tésztával, marhahúslevest, kakastöke- és vaddisznópörköltet, pontyot, süllőt, harcsát sütve vagy rántva, halfasírtot, mángoldos sajtos-túrós-tejfölös palacsintát, házi rétest. Érdemes érdeklődni az étlapon kívüli desszertek felől is, ezek megtekinthetők a pult melletti vitrinben. Előrendelésre készítenek köcsögös babot, csiptetős pontyot, kakaspörköltet, kemencében sült nyúl- valamint (májjal töltött) kacsapecsenyét.
Az árak kifejezetten kedvezőek, az adagok igen nagyok. Előételek átszámolva 1200 és 4700 (utóbbi a libamáj), halételek (egy személyre) körettel együtt 2500 és 4000, húsételek 1900 és 5600 forint között kaphatók. Leveske egységesen 700 forintba kerülnek.
Az előételként kínált bundáskenyér, sült sertésmájjal főételnek is nagy adag. A máj kellemesen fokhagymás, éppenséggel lehetne szaftosabb. A bundáskenyér klasszikus, házias. A békacombból készült pörkölt ízletes, szaftja más karakterű, mind ízre, mind állagra, mint a határ innenső oldalán. A pontytepertőhöz a halat vékony csíkokra vágták és úgy sütötték ropogósra, chip-szerűen. Házias krumplisalátát és majonézes mártást adnak mellé. A zárásként rendelt madártej fősodratú, korrekt.
A kiszolgálás udvarias, szívélyes. Fiatal magyar hölgy szolgál ki minket kedvesen, lelkesen.
Helyi borokat kínálnak, a multi-termékek mellett eszéki sört, a kommersz töményeken kívül helyi gyümölcspárlatokat.
Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,25 pont
Atmoszféra: 4,75 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a darocz2012@gmail.com címre