A Rouge Gyula szívében 2021 nyarán nyitott vadonatúj étterem, mely egyből a régió kiemelkedő egységévé vált. A beltér eredeti, ötletes, a termet a névválasztáshoz illően vérpiros női ajkak dominálják. Két teraszt is működtetnek, egyet a belső udvarban, egyet pedig a gyönyörű kilátást nyújtó élővízcsatorna mellett. Az éttermet kreatív séfként Segal Viktor jegyzi.
A séf honlapján olvasható filozófia kulcsszavai: kifinomult egyszerűség, harmónia megteremtése a látszólag távol álló ízek és alapanyagok között, kulináris nyitottság, fantázia, fúzió a különféle gasztro-kultúrák között. E szemléletmód szépen visszatükröződik a dicséretesen összefogott étlapon. A gyerekeknek szánt fogások mellett kínálnak hat előételt, három levest, nyolc főételt, háromféle steaket különböző mártásokkal és köretekkel, továbbá öt desszertet. Nemzetközi konyhát visznek mediterrán hangsúllyal. Tartanak többek között hízott kacsamáj-pástétomot sült céklával, fügés kenyérrel, mediterrán articsókasalátát körtés levendulás öntettel, tonhaltatárt pikáns mangó-salsaval, pisztácia-ropogóssal, kacsamellet ázsiai lilakáposztával, rizottót vargányamorzsával, erdei gombás padlizsánkrémmel és pácolt shi mej gombával, mákos gubát főzött tonkababos vaníliás mákkrémmel és narancsos mascarpone-val, „csupa csoki”-desszert keretén belül csokoládé-mousse-t, -fagyit, -morzsát, porított rubyt és sós karamellt.
Az árak követik a minőséget. Előételek 2790 és 4190, levesek 1490 és 1690, főételek, nem számolva ide a steakeket, 3790 és 4990, desszertek 1490 és 1990 forint között kaphatók.
Egy zöldborsókrémlevessel indítottam, aminek bivalymozzarella volt a betétje, ügyesen hőkezelt, jó ízű, fehér bevonatú, látványos zöldborsószemekkel, zöldborsóhajtással és klorofilolajjal díszítették. A leves selymes volt, szépen megőrizte a zöldborsó természetes ízét, jó volt harmónia a kísérő elemekkel. Második fogásként egy előételt kértem, serpenyős kacsamájat almás füge chutney-val és karamellizált fügével, ami bőséges adagnak bizonyult. A máj hőkezelése kifogástalan volt, kívül pörzses, belül puha, szaftos, de tartását el nem vesztett, kiválóan passzolt hozzá a jelzett két köretelem, valamint a mellé adott helyben sütött fügés kenyér. A Rouge-desszert dizájnja az étterem sajátos ízlésvilágát követi, a tányér középen női ajkakat formáló meggyőző mousse, körülötte a málnamártáspöttyök, erdeigyümölcsök, minihabcsókok. A maga nemében mestermunka.
A kiszolgálás kiemelkedő: szakszerű, kedves, udvarias, felkészült.
A borlap mintegy húsz tételt kínál a magyar élvonalból, egy prosecco, egy cinzano, két Champagne és a szilágysági Kárásztelek pezsgőpincészet kiváló Carassia pezsgője mellett. A sörök nagyipariak, viszont a tömények között akad több kiemelkedő tétel, mind a pálinka, mind a whisky, mind a rum műfajában.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@gyularouge.hu címre