Nagymúltú, klasszikus, híres magyar csárda, amit a háborúban való leromboltatása után egy horvát üzletember épített újjá. Nevét megőrizték, sőt, a számlán magyar helyesírással szerepeltetik. A Dráva holtága melletti festői környezetbe egy modern épületet húztak fel, trendi, de ugyanakkor rendkívül hangulatos berendezéssel. Ötletes világítótestek, a belső gerendázatról különféle fonott kosarak lógnak, a falakon esztétikus dekoráció, többek között berámázott régi levelezőlapok, a magyar időkből. Az asztalon só- és borsdaráló, korrekt olívaolaj és balzsamecet. Nyáron igényes teraszt működtetnek azok számára, akik nem riadnak meg a felhőkben támadó szúnyogoktól.
Magyar étlap sajnos nincs, de angol van. Nemzetközi, délszláv és magyar ételekből kínálnak csinos választékot, így többek között marha- és szarvas carpaccio-t, fekete szlavón sertésből készült felvágottakat, báránycsülköt sütőtökpürével, szarvasragut grillezett polentával, roston sült békacombot, töltött csevapot, csirkemellet és töltött -combot, bárányt, steakeket, továbbá pontyot, harcsát és süllőt, halászlében, pörköltként, grillezve, rántva vagy lisztbe forgatva-mélysütve, szilvás és csokoládés süteményt.
Az árak értékarányosak. Előételek átszámolva 1900 és 3800, főételek 2300 és 6800, desszertek 1200 és 1400 forint között kaphatók. Egyféle napi levest kínálnak, 950 forintért.
A vadból készült húspástétom korrekt, jó ízű, rukkola-levelekkel és koktélparadicsommal tálalják, akárcsak a szintén jól sikerült halpástétomot. Kétféle, alighanem helyben sült, jó ízű kenyeret adnak hozzá. Az étlapon találóan ponty-chipsként említett haltepertőt itt vékony csíkokra vágott halból készítik, s nagyon ügyesen sütik meg, elkerülve, hogy a hal olajos maradjon. Házias krumplisalátát adnak mellé. A citromos sajttorta, ízre, állagra egyaránt remek.
A kiszolgálás lehetne jobban szervezett. Miután nem vesznek észre, társam az üzletvezetőnek/teremfőnöknek tűnő hölgyhöz fordul, onnan kezdve viszont minden tökéletes. Ételeink időben érkeznek, a felszolgálók kedvesek, az üzletvezető személyesen érdeklődik ismételten, hogy rendben van-e minden.
Több mint félszáz, zömmel helyi bort kínálnak, ötödét kimérve vagy minipalackban is adják. A tömények között találunk helyi párlatokat és kiemelkedő tételeket. A nagyipari sörök mellett tartanak kisüzemieket is.
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 4,5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a cingilingicarda@gmail.com címre