Nyitva tartás:
hétfőtől vasárnapig
Kiskunhalas autentikus olasz étterme a város külső részén, a Semmelweis kórházzal szemben, a Csipke Hotel mellett nyitott meg 2018-ban. A miként az étlap is írja, a névválasztás a „fare la scarpetta” olasz kifejezésre utal, ami a magyar kenyérrel tunkolásnak felel meg leginkább, annyi különbséggel, hogy ezesetben a pastat borító ragu a tunkolás alapja. A beltér barátságos, a vendégtérben helyezkedik el az eredeti nápolyi pizzakemence, rajta az étterem neve apró csempekockákból kirakva, valamint hőmérő, mely 400 fokot mutatott. A belső udvarban kialakított terasz is igényes, az asztalon só- és borsdaráló.
Az étlap hitelesen olasz és kellően összefogott, nem tarkítják kötelezőnek gondolt helyi „vendégfogások”, legfeljebb a nemzetközi konyha „köszön be” a hús- és a desszertrovatban. Kínálnak többek között bretagne-i kagylót Calvados-os szósszal, kemencében sült marinált garnélát, kétféle olasz levest (egyiket sütőtökből, másikat paradicsomból készítik), carnaroli rizsből készült rizottókat, pasta-kat és pizzákat, továbbá lazacfilét vajas citrommártásban, konfitált kacsacombot zellerpürével, francia stílusú rántott csirkét, tiramisu-t és sorbet-val tálalt csokiszuflét.
Az árak nem alacsonyak, de jellemzően értékarányosak. Előételek 1450 és 4600 (utóbbi 1 kg kagyló, amit két főnek ajánlanak), levesek 990 és 1190, pasta-k 2190 és 3490, pizzák 1600 és 2500, főételek 2990 és 3990, desszertek 1190 és 1390 forint között kaphatók.
Előételnek tintahalat kértünk zöldségchips-szel. Jól elképzelt fogás, kár, hogy a chips java túlsült, a tintahal is lehetett volna szaftosabb. A Pizza Napoli-val meg voltunk elégedve, hozta azt, amit elvártunk tőle, a tészta nem volt tipikus nápolyi, a trattoria-stílus irányába ment kicsit, de finom volt. A parmezánszószos vargányás ravioli helyben készült, a töltelék, amiben ricotta is volt, lehetett volna karakteresebb. Tunkolásra csábító remek mártást adtak hozzá, a fogást ehető szárított virágszirmokkal szórták meg, melyek közül a levendula volt a legaromásabb. A Calvados-mártással felszolgált almás palacsinta ízletes volt, nem átütő. Alulra került a palacsinta, rá párolt alma a szósszal, a fogást ribizlivel szórták meg, Scarpetta keserű-csokifelirattal és tejszínhabbal tálalták.
A kiszolgálás kedves, mosolygós, külön jól esett az a kedvesség, amivel a pizzaiolo fogadta az ötletet, hogy belefotóznék a kemencébe.
Tizenkét minőségi magyar bort kínálnak a Bortársaság válogatásában, melyeket egy kivételével decire is kimérnek. A sörök nagyipariak, a tömények között akadnak érdekesebb tételek, különösen a grappa-k között.
Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,25 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a office@scarpetta.hu címre