A La Mareda több, mint tíz éve a város csúcsétterme, amit több étteremkalauz is visszaigazolt. A boltíves beltér elegáns. Fapadló, fehér falak festményekkel, bíbor bársonyborítású székek, fehér abrosz, igényes étkészlet, az asztalon karcsú vázában élő virág, só és borsdaráló. A belső terem végében impozáns, falnagyságú borhűtőben borok, szépen elrendezve.

A konyha élén 2009 óta az egyik legsikeresebb és legtehetségesebb magyar séf, Horváth Szilveszter áll, aki a Magyar Gasztronómiai Egyesület által meghirdetett, 2009 és 2011 között zajló Czifray István mesterkurzuson első helyezést ért el, két ízben megnyerte az ugyanezen egyesület által szervezett „Hagyomány és evolúció” versenyt is. Mint a honlapon olvasható konyháját is eme értékkettős jegyében vezeti: „Gyermekkorom ízeit ötvözöm az újdonságokkal. Hagyomány és modernség kettőssége jellemez.” Az étlap jól átgondolt, a választék korrekt, nem eltúlzott, kínálnak három-három előételt, levest és desszertet, valamint tizenöt főételt, mindegyik egy-egy kóstolásra csábító, külön kompozíció. 2021 nyarán szerepel rajta többek között borjútatár osztrigaszósszal, pisztrángkaviárral, fűszeres chips-szel, „velős csont” petrezselymes morzsával pirítva, sült fokhagymával, pácolt mustármaggal, selymes karalábéleves, kacsamájjal, sárgabarackkal, zsályás borjúdió és rántott köröm, paradicsomos rizottóval, rukkolával, pecorino-val, vasserpenyőben sült kacsamell, chilis málnával, vadquinoa-val és dolce gorgonzola-val, brassói aprópecsenye átirat kovászos uborkával, konfitált fokhagymával, alpesi túrógombóc, tejfölfagylalttal, sűrű joghurttal és homoktövissel.

Az árak értékarányosak, követik a minőséget. Előételek 2480 és 3970, levesek 1980 és 2800, főételek 3890 és 9850, desszertek 1950 és 2180 forint között kaphatók.

Első ízben a kétezertízes évek elején jártunk itt családi körben, tavaly októberben ismét ellátogattam hozzájuk, a fejlődés látványosnak bizonyult koncepcióban, megvalósításban egyaránt. Kecskesajtos zöldhagyma velouté-t kértem, ami selymes, üde, jó ízű volt, a helyben gyúrt, zöld hajtásokkal és hagymazöldjével díszített kecskesajtgolyónak támasztott kecske-camembert korongra felszolgáláskor öntötték a levest. A kenyér elmaradt várakozásaimtól, boltinak tűnt. A „belga csokoládé, áfonya, nugát, sóskaramell” nevű desszert brownieszerű alapzaton, csokigömbben érkezett, körben remek áfonyazselével, sóskaramellformákkal, epercikkekkel, félbevágott áfonyával és gránátalmaszemekkel. Ízre, állagra, látványra egyaránt katartikus produkció.

A kiszolgálás udvarias volt és személytelen.

Több mint hatvan bort kínálnak a magyar élvonalból, a habzók között néhány francia import tétellel. A sörök nagyipariak, a töményitalok között a pálinkaválaszték érdemel említést.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5+ pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@lamareda.hu címre