A Ramada hotel földszintjén működő elegáns, színvonalas étterem. Talpunk alatt hajópadló vagy padlószőnyeg, visszafogott világítás, krémszínű függönyök, az asztalon só- és borsdaráló. Egy asztalkán további ízesítők a kénes karakterű fekete Himalája sótól a különféle eceteken, olajokon keresztül a chili-malomig. A vendégtérben elhelyezett húsérlelőben megcsodálhatjuk a steakek alapanyagait. Betekintésünk van az impozáns vinotékába is. Nyáron teraszt is üzemeltetnek.

A konyha olasz és nemzetközi ételeket kínál. Tartanak többek között füstölt lazacot kapros philadelphia-krémmel, tatárbifszteket, carpaccio-t, pasta-kat rizottókat, vákuum alatt készült zöldfűszeres csirkemellet ratatouille-al,  BBQ sertésoldalast és -tarját, báránykarajt fokhagymás krumplipürével és chimichurri mártással, faszénparázson sült tonhalat és lazacot, rántott tintahalat, fish and chips-et, epres tarte-ot és csokifondant-t. Kiemelkedő a steakválaszték, nemcsak az egyes húsok származásáról és érleltségi fokáról kapunk információt az étlapról, hanem a szarvasmarhák táplálásáról is.

Az árak értékarányosak. Előételeké átszámolva 1300 és 3500, leveseké 1300 és 1500, pasta-ké és rizottóké 2000 és 3500, főételeké 2700 és 5500 forint között mozog. A desszertek egységesen 1400 forintba kerülnek. A steakek zömének árát adagra adják meg és nem tíz dekára, ezek 5500 és 20.000 forint között kaphatóak, utóbbi az ausztrál wagyu.

2018-ban jártam itt először, akkor korrekt, élvezhető, izgalommentes sültpaprikás, aszalt paradicsomos, zöldfűszeres kecs­kesajtkrémet ettem, amit egy nem kiugró, kiszárított húspogácsájú hamburger, majd egy kifogástalan, remekbe szabott créme brulée követett. Mivel a hely közben bekerült a Gault Millau kalauzba, úgy véltem, adok nekik még egy esélyt. A döntés helyes volt, 2021 júniusában nagyságrenddel jobban teljesített a konyha. A fehérborral és fokhagymával készült serpenyős rák friss volt, jó tartású, a mártás jó ízű, a helyben aszalt/fonnyasztott paradicsom és vegyes levelek jól passzoltak hozzá. A kenyér jobbacska. A vákuum alatt készült kacsamell szép színű, jó ízű, kár volt a ropogós bőrt leönteni az egyébként jó ízű narancsmártással s ezzel puhítani rajta. A mentás zöldborsópüré íze és selymes állaga kifogástalan. A gyümölcsös tiramisu könnyed, szaftos, mindazt adja, amit a műfaj adhat.

Első ízben a kiszolgálás kifogástalan volt, másodszor is udvarias volt a felszolgáló, de hosszabb időre elfeledkezett rólunk. Kértem egy klasszikus, nyomtatott étlapot, mert nem szeretem telefonon böngészni az ételeket/italokat, azt a választ kaptam némi elutasító éllel, hogy nincs joguk a járvány miatt klasszikus étlapot hozni. Mindez a járvány elmúltakor, miközben az éttermek elsöprő többsége még tetőzéskor is normális, kézbe vehető étlapot használt. Felettébb valószínűtlen, hogy tömeges jogsértésről lett volna szó. Mindemellett folytattunk egy barátságos hangú, rövid off topic beszélgetést is, mely javított az alaphangulaton.

A borlap igényes, közel száz tételes, a borok többsége a tágan értelmezett Erdélyből és a Kárpátokon túli területekről származik, minőségi pincéktől, de vannak import francia és olasz boraik is, főként habzó kategóriában. Tartanak ritkább töményitalokat és helyi kézműves söröket is.

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a reservations@steakhubrestaurant.com címre