Nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig
Többemeletes, impozáns rönképület földszintjén hangulatos, rusztikus étterem a település Csíkszereda felé eső bejáratánál. A beltér otthonos, meghitt. Faragott székek, fából készült gerendás mennyezett, terméskővel díszített falak. A kandalló peremén patinás használati tárgyak, parazsas vasaló, teafőző szeszlámpával, sárgaréz gyertyatartó. A dekoráció részét képezi két kisebb faragott boroshordó, Seprődi József erdélyi magyar borász nevével ékítve. A falon a csendélet témájára megannyi festményvariáció.
Az étlap a magyar, a székely, a román és a nemzetközi konyha népszerű fogásaiból kínál igen széles választékot. Kapható többek között lapcsánka fokhagymás öntettel, tárkonyos pityókaleves, többféle csorba, sokféle sertés- és csirkehúsétel, puliszkalisztbe forgatott mélysütött, valamint mézes-mandulás párolt pisztráng, grillezett lazac, rántott békacomb, gesztenyepüré, sajttorta, palacsinták.
Az árak változóak, egyes esetekben értékarányosak, más esetekben túlzóak, különösen helyi viszonylatban. Előételek díjszabása 1800 és 2200, leveseké 1000 és 1800, főételeké körettel együtt 2000 és 5000, desszerteké 800 és 1200 forint között mozog 2021 márciusában. Egy gombás velővel töltött sertéskaraj csirkemájraguval köret nélkül 4500 forint, mellé parasztos krumpli további 1000, ez még a Balatonnál is sok lenne egy fősodratú ételre. Ugyanakkor 5 db miccs 1500 forintért jó vételnek mondható. Egyszóval érdemes figyelni az étlap jobb oldalát.
A cukkinitócsni zsenge tökből készült, belül kissé nyerses, de élvezhető, a mellé adott meleg juhtúrós mártásban az integrálatlan, kissé nyers hagymát jobb lett volna leturmixolni. A bográcsban, meg nem gyújtott mécsessel felszolgált gulyás leve természetellenesen sűrű, ízében a készen vásárolt gulyáskrém azonosítható be. Erénye, hogy valóban marhahúsból készült, ellentétben a régióra sajnálatos módon jellemző gyakorlattal, melynek jegyében e fogást sertéshúsból főzik, így inkább kondásnak kellene nevezni e tartalmas leveseket. A szilvásgombócban szilva helyett szilvapép, a produkció erősen mirelitgyanús, menzaszintű.
A kiszolgálás udvarias, gyors.
A borlap mintegy húsz palackos tételt integrál, zömmel erdélyi és Kárpátokon túli igényesebb pincészetektől, de feltűnik a választékban két champagne és két korrekt anyaországi bor is. Kimérve „ház boraként” három egyszerűbb nedű. A sörök nagyipariak, a töményitalok kommerszek. Tartanak helyi bio gyümölcsleveket.
Értékelés
Összélmény: 3,5 pont
Konyha: 3 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 4 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a office@hotelfortuna.ro címre