A Digó pizza hamar közönségre talált, a valódi nápolyi pizzának tapasztalatunk szerint minden Kárpát medencei nagyvárosban jelentős rajongótábora van. Nem meglepő, hogy az Erzsébet téri teraszegység után nem sokkal, 2019-ben megnyitották a klasszikus, „kőből épült” pizzázójukat, ahol télen is le lehet ülni kényelmesen. E címen öt-hat év alatt két jobb sorsra érdemes étterem is tönkrement, nekik jó esélyük van a megmaradásra, még vírusverte időkben is. Az asztalon nagyipari borslisztet tartalmazó borsszóró, ezt jó lenne borsdarálóra lecserélni. A fatüzelésű pizzakemence a vendégtérrel egy légtérben működik, figyelemmel kísérhetjük pizzaiolo munkáját. Az abroszt az étlapot és itallapot rögzítő papír-alátét helyettesíti. A Kazinczy utcai mellett működtetnek egységeket a Balaton mellett is.
A honlapon olyan precíz és lényegre törő leírását adják a nápolyi pizzának, hogy érdemes teljes egészében idézni. „A nápolyi pizzának a tésztája az, ami igazán különleges. A hosszú – legalább egy napos – kelesztésnek köszönhetően rendkívül ízletes, puha, középen vékony, de a széle – hirtelen sütés által – akár 2 cm magasra felpuffadt, kívül roppanós, levegősen könnyű tészta keletkezik, amelyen jól láthatóak a fatűz lángjának köszönhető jellemző sötét pöttyök.” Azt is megtudhatjuk a bemutatkozó sorokból, hogy Vezúvon termett San Marzano paradicsomot használnak pizzáikhoz. Többféle olasz eredetvédett (DOP) alapanyaggal dolgoznak. Két előételt kínálnak, „Antipasti DOP” felvágottas tálat és focaccia-val, paradicsommal, fűszerekkel kísért burrata-t, négyféle tradicionális (Margherita, Margherita DOP, Bianca és Marinara) és négyféle speciális pizzát (szarvasgombásat, calzone-t, salsiccias-gombásat és nápolyi szalámis-friarielli-set). Extra feltétként kérhető pármai sonka, burrata, rukkola és olasz szalámi. A hely nem vállal sokat, de amit vállal, azt magas szinten teljesíti.
Az árak értékarányosak. Előételek 1470 és 1790, hagyományos pizzák 1990 és 2890, speciális pizzák 2890 és 2990 forint között kaphatók.
Margherita DOP változatot pizzát ettem, melyen pecorino és bivalymozzarella van. Katartikus volt, Nápolyban sem ettünk jobbat.
A kiszolgálás kedves és szolgálatkész.
Az italválasztékról a honlapok nem adnak tájékoztatást, 2019 decemberében csapon csak kommersz sör volt, de palackban prémium minőségű kézműves tételeket is kínáltak, továbbá 14 jó minőségű olasz és magyar bort, decire is kéméve. A tömények között is akadt néhány érdekesebb tétel.
Telefonszám és nyitva tartás egyik honlapon sem szerepel, a Wolton keresztül lehet rendelést ajánlják a követők figyelmébe.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Pizza: 5 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a hello@digopizza.hu címre