A Galopp Major egy elképesztő szépségű, lenyűgöző komplexum, Gyál mellett, közel az M5-ös autópálya Alsónémedibe vezető lehajtójához. A hatalmas tanyán van kemping, grillterasz, állatsimogató, lovarda, bioház, nádfedeles kunyhó és madárles. Az étterem modern és rusztikus egyszerre, nádtetős épület, faragott bútorokkal, fehér beltérrel, visszafogott, esztétikus dekorációs elemekkel.
A konyhát 2019 óta Bötz-Gál Tamás vezeti, aki több csúcsétterem konyháján is megfordult, többek között a michelin csillagos Costesben, ahol séfhelyettesként dolgozott. Az étlap magyar és nemzetközi fogásokat kínál, melyeket kreatívan átdolgoznak, az eredeti ízharmóniákat megőrizve. Szerepel rajta többek között marhatatár, rozé kacsamell túrónudlival, szilvaraguval és szilvahabbal, konfitált vaddisznótarja „vadasan”, vörösáfonyával és szalvétagombóccal, báránylapocka törökmogyoróval, polentával és hagymákkal, passiógyümölcsös panna cotta.
Az árak nem alacsonyak, de messzemenően arányban vannak a minőséggel, sőt, ezen a minőségi szinten kifejezetten kedvezőnek mondhatók. Előételek ára 2021 elején 2190 és 2900, főételeké 3380 és 5990, desszerteké 1490 és 1590 forint között mozog. Levesek egységesen 1690 forintba kerülnek.
A fogadófalat Romesco mártás volt helyben sült kenyérrel. Remek kezdés. Kértünk előételképpen fogast roston, paradicsommal, mozzarellával és bazsalikomos pisztácia-pesto-val. A hal ízletes volt, harmonizált a kísérő elemekkel, bár a paradicsom ecetessége túlment az optimális szinten. Pazarul tálalták a kifogástalan gyöngytyúklevest, a tányér közepén jó tartású daragaluskakorongon filézett gyöngytyúkhús hasonlóan formázva, körülötte jó állagú zöldségek, vízitorma és egyéb hajtások, erre öntötték a mély ízű, kristálytiszta, jó hőfokú levest. Műfaj-szimfónia volt ez, akárcsak következő fogásunk, a harcsapaprikás. Selymes paprikás mártáson tálalták a serpenyőben sült, kívül pörzses, belül szaftos harcsát, körülötte házi tésztából készült, rakott túróscsuszából formázott szépen lepirított korongokkal, baconchipsszel és tejfelhabbal. Az asztalon igény szerint használható kézműves chili szószok. Kértünk végül pekándiós tarte-ot meggyzselével és meggy-sorbet-val, ami szépen tálalt, komplex, harmonikus desszert volt, méltó zárása egy kiemelkedő ebédnek. (Látogatásunk ideje: 2020. július 19.)
A kiszolgálás kifogástalan, pincérünk felkészült, udvarias, gyors, szolgálatkész, kommunikatív. Bár ilyen szintű helyeken megszokott lenne, de nem számolnak fel szervízdíjat.
Az itallap igényes, korrekt sörök, kiváló borok és pálinkák mellett kitűnő házi szörpöket és mustot is kínálnak.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5+ pont
Kiszolgálás: 5+ pont
A komplexum étterme bezárt, de minimum húsz fős rendezvényekre meleg konyhás szolgáltatást továbbra is vállalnak.
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@galoppmajor.hu címre