Mediterrán bisztróhangulat Nagybánya négyzetméterre vagy hosszra vetítve legtöbb éttermet integráló utcájában. A falakon berámázott igényes fotók a jelentősebb olasz turista célpontokról. Az ablakban piros muskátli, az asztalon élő növény. A boros polc egyben dekorációs elem is.
Az étlap az olasz konyha közkedvelt fogásai közül nyújt reprezentatív válogatást. Pasta-k, pizzák, rizottó, sült halak és húsok, melyek között ritkábban látott alapanyagok is feltűnnek. A rák, kagyló, tintahal, tonhal, aranydurbincs, tengeri sügér mellett kínálnak osztrigát, kardhalat, polipot, nyelvhalat is, továbbá marhanyelvet, T-Bone steaket, növendék marhabélszínt. Desszert műfajban tiramisut, panna cota-t és körtés csokitortát.
Az árak az alapanyagokhoz képest kedvezőek. Előételek átszámolva 1000 és 3200, pizzák, pasta-k és rizottók 1500 és 3000, főételek 2500 és 6500 (utóbbi a T-Bone steak díjszabása) közötti forintösszegbe kerülnek, desszertek 1000 forint körül kaphatók 2021. januárjában.
Az aranydurbincsból készült tatár kifogástalan volt, friss hal, visszafogott, jól eltalált ízesítés, mely kiemelte az alapanyag sajátlagosságát. A szépen formázott, nagyobb darabokra vágott halból készült tatár tetején avokádócsíkok és snidlingszálak. A műfaj remeke. A rukkolás nyers sonkás koktélparadicsomos pizza kiváló volt, Olaszországban is készülhetett volna. Rendeltünk egy adag spárgát, ami nem volt rossz, de sajnos túlkészült. A körtés csokitorta finom volt, katarzismentes.
A kiszolgálás kitűnő, a magyarul is beszélő tulaj is besegít, jó vele váltani pár mondatot.
A borlap szűk, mintegy 25 tételes választékot kínál egy olasz és négy román pincészet nedűiből. Ezek közül két birtok tételeit pohárra is kimérik A sör- és töményválaszték kommersz.
Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,25 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a restaurant@lancora.ro címre