A Puskás hotel varázslatos természeti környezetben működik, az Alcsúti arborétum szélén. A meghitt, hangulatos beltér a boldog békeidőket idézi, minden elemét gonddal tervezték meg, a falakat díszítő kisebb-nagyobb berámázott képektől a bútorzatig. A sarokszekrény vitrinjében szépen elrendezett borok s borospoharak, a szomszédos sarokban a falon archív képek a hotel névadójáról.

Igényes magyar konyhát visznek, amit nemzetközi fogásokkal egészítenek ki. Az étlap gyakran változik, mi 2020 októberében jártunk ott, 2021 őszére a választék szinte egésze lecserélődött. Ezidőtájt kínálnak többek között halfasírtot kecskesajtos, újhagymás kölessel, halászlét, marhapofagulyást, fácánerőlevest maceszgombóccal, burgundi marhát burgonyalángossal, körtével, paszternákpürével, kakaspörköltet tojásos galuskával, gombafasírtot vadrizzsel, langyos paradicsomsalátával, túrógombócot vaníliasodóval és bazsalikomos eperraguval.

Az árak értékarányosak. Az előételeké 2190 és 2990, leveseké 1190 és 1990, a főételeké 2490 és 4490, a desszerteké 1390 és 1490 forint között mozog.

Indításnak a napi ajánlatban szereplő Szent Jakab kagylót kértem, amit fehér csokoládés karfiolpürével körítettek. Bátor fogás, remekül kivitelezve. A friss kagylót ügyesen hőkezelték, kívül kellően pörzses, belül szaftos, a csokit a selymes, homogén püréhoz épp csak jelzésértékűen adagolták, nem rontva el az összharmóniát. Második fogásom békacomb volt citromos majonézes amerikai salátaágyon. A friss békacombot meglepően amatőr módon készítették el, pankó morzsából készült kompakt és nem lepattogzó panír jobban meggyőzött volna, de az igazság az, hogy így is ízlett, különösen a remek, kurkumás ízesítésű, ízre, állagra, összetételre egyaránt jól sikerült salátával. A mákos paleo-körtetorta a törekvő bloggercukrászdákat idézte, jól elképzelt, ízletes desszert volt, de azért érződött, hogy a séfnek nem ez a fő profilja. Szépen tálalták, gyümölcsmártással, ribizlivel, eper- és szőlőszemekkel.

Érkezéskor nem álltam meg, hogy a hotellel szembeni panorámát meg ne örökítsem, az étteremből kilépő felszolgáló „segíthetekje” kicsi számonkérőre sikeredett, de innen kezdve normalizálódott a hangnem, szakszerű, udvarias kiszolgálásban részesültem. Vélhetően itt egy fokkal allergiásabban reagálnak a fényképezésre, mint másutt, mert sokan nem a tájat jönnek fotózni.

A borlap a Chateau Dereszla pincészet kiváló boraira épül, ezt egészíti ki három import vörösborral. Az etyeki Czímeres pálinkafőzde kiváló pálinkái jelentik a töményválaszték fénypontját, az import italok tömegtermékek. A sörök nagyipariak. Az italfront bővítésre-átalakításra szorul, ahhoz, hogy megközelítse az ételkínálat szintjét.

Értékelés

Összpontszám: 4,5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@puskashotel.hu címre