Aprócska, hangulatos grill-étterem Temesvár történelmi központjának egyik sétálóutcájában. A boltíves falak, a Monarchia-korabeli épület nyers téglái, a hajópadló, a jól megválogatott ötletes világítótestek és a dekorációs elemként ügyesen alkalmazott borosüvegek egyedi, megnyerő atmoszférát kölcsönöznek az étteremnek.  Nyáron kellemes, utcai teraszt üzemeltetnek.

A konyha a nemzetközi vonalat képviseli, a jó minőségű grillezett húsokra alapoz, melyeket sütés előtt bemutatnak a vendégnek, előre jelezve az adott darabok súlyát is a kalkuláció végett. Az előételek is figyelemre méltóak. Kínálnak többek között saját készítésű mangalica pastramit, rukkolás, paradicsomos burrata-t, Carpacciot Angus bélszínből. Az érlelt marhahúsok között nemcsak délamerikait, de újzélandi, északamerikai steakeket továbbá és japán wagyut is találunk. Nem elhanyagolható a halfront sem, grilleznek lazacot, tonhalat és polipot is, tartanak továbbá rákos tintahalas pilpilt is. Külön rovatot képeznek az étlapon a lassan készült ételek: marhapofa, osso buco, marhaszegy, marhaoldalas. Tartanak továbbá kacsamellet, sertéspofát, mangalicatarját. A napi desszert-ajánlatról a felszolgáló ad tájékoztatást. A 2016-os nyitás óta ez a város egyik legszínvonalasabb étterme.

Az árak helyhez mértek és értelemszerűen alapanyagfüggőek. Az érdemleges előételekért 3000 és 5500 forint közötti összeget kérnek 2020 őszén, a nem tíz dekára kimért, hanem fix díjszabású főételek ára 3000 és 5500 forint között mozog, amihez még hozzájön a vendég által választott köret, amelynek ára 1100 és 1600 forint közötti. A prémium steakek tíz dekáját 2300 és 19.000 forint között mérik ki (nyersen).

Első alkalommal, nem sokkal nyitás után steaket ettünk itt, mely kifogástalan volt. Másodszor másfele kalandoztunk. Előételképpen Angus-tatárt kértünk. A ritka jól eltalált, vibráló, izgalmas, áfonyával és málnával ízesített marhatatárt jó minőségű pirítóson tálalták. Mint az egyik pincérlány elmondta, ez a séf névjegye. Kiváló indítás, talán a legizgalmasabb tatár, amit ettünk valaha. Só- és borsdarálót, jó minőségű olívaolajat és balzsamecetet továbbá négy só-különlegességet adnak kérésre az ételek mellé. Egyik főételünk a ragadós sertésoldalas volt. Ízletes, omlós hús, kellemes, nem eltúlzott füstaromával. Köret nélkül szolgálják fel, ezt érdekes módon nem jelzik előre. Kipróbáltuk a fish and chips-et is. Tengeri sügért hoznak ki morzsás panírban megsütve, a két filét gerincig bevágva, de a halat egyben hagyva. Mellette a köret újkrumpli megfőzve, majd szabálytalan formára törve és olajban megsütve, kellemes fűszerezéssel. Ízletes fogás, végre nem mirelit, hanem helyben készült, ötletes körettel. A cheesecake kötelességszerűnek mondható, élvezetes, korrekt, áfonyával bevont desszert. Semmi extra, az előzmények után többet vártunk.

A kiszolgálás kivételesen kedves és udvarias. Azt sem veszik rossz néven, ha egyes kérdésekben, pl. a borok illetve borok és ételek harmonizálásának terén a vendég jártasabb és ki is fejti a maga álláspontját.

A borlapot értő kézzel válogatták össze. 70 tételt kínálnak külföldi és helyi borokból. Kb. tízet kimérnek decire is, de ez borlapból nem derül ki, a felszolgáló ad kérésre tájékoztatást.  Tartanak helyi kézműves söröket és jó minőségű töményeket is.

A Grill to Chill helyén ugyanaz a cégcsoport „Das Schnitzel” néven működtet éttermet 2023 óta.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a rezervari@grilltochill.ro címre