Dolce Vita étterem

  • 545

Népszerű olasz étterem Nagybánya szívében a történelmi levegőjű régi Fő tér tőszomszédságában. A beltér hangulatos, a belső terasz igényes kiképezésű. A belső részben látni engedték a vegyes kövekből, illetve helyenként téglákból rakott, évszázadokra visszatekintő falakat, amit belső gerendázat egészít ki. Faasztalok és székek, az asztalon élő virág. A világítást drótokra felfüggesztett dizájnos meztelen kerek lámpakörték sokasága biztosítja.

Az étlap az olasz konyha klasszikusait kínálja: bruschetták, pizza-bagettek, krémlevesek, pizzák, pasta-k, rizottók, burgerek, sült húsok és halak, néhány desszert. Délben 1000 forintot alig meghaladó lej-összegért két fogásos hagyományos déli menü, amit háromféle levesből és háromféle főételekből válogathatnak össze az vendégek. A húsokhoz adnak chimichuri mártást, ami kellemes meglepetés, viszonylag ritka nemcsak Erdélyben, de az egész Kárpát-medencében.

Az ár érték arány kifejezetten jó. Pastak-s és pizzák 1400 és 2000 forintnak megfelelő lej között, húsételek körettel együtt 2000 és 3500 között, desszertek 1000 forint tájékán.

A guacalome korrekt, simára kevert, savanykásra hangolt. Fűszerezése lehetne izgalmasabb. A mellé adott rozmaringos focaccia ízletes. Rendeltünk egy smoothie-t, ami csalódást okozott, darabos volt, nem turmixolták kellően krémesre. A fritto misto (rák és tintahal vékony panírban mélysütve) finom, mellette, házias, helyben hámozott és felvágott sült burgonya. A prosciutto crudo pizza remek, mind a feltétek, mind a pizzatészta tekintetében. „Sweet kiss” nevű desszert egy meringue-rolád, amit túl édesnek találtunk, de megettünk.

A kiszolgálás udvarias, gyors.

A borlap mindegy harminc tételt kínál, zömmel a Kárpátokon túli legjobb kispincészetekről. A sörök az igényesebb nagyipari vonalat képviselik.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a dolcevitabaiamare@gmail.com címre