Rendkívül népszerű, csárda jellegű étterem Kecskemét külterületén. Asztalfoglalás nélkül nehéz bejutni, első alkalommal nem is jártunk sikerrel. A bejáratnál „2020-ra pacal kisfröccs világbéke” felirat fogad az év januárjában, ezt díjazzuk. Hangulatos a fából épült vendéglő, a terasz és a beltér egyaránt. Az asztalon üvegvázában levendula csokor. A dekorációs tárgyak között van egy Rózsa Sándorra vonatkozó, eredetinek tűnő elfogató parancs, valamint egy ódon étlap a Kéményseprő étteremből.
A konyha a magyar gasztronómia ízeit kínálja átlag feletti szinten, széles választékban. Tartanak többek között tyúkhúslevest, körmös pacalt, vörösboros marhalábszárpörköltet, rosé kacsamellet erdei gombamártással, ropogós csülköt, konfitált sertéstarját cheddar sajtmártással, pirított zöldségekkel és édesburgonyával, harcsapaprikást, érlelt steakeket, valamint marcipános somlói galuskát.
Az árak vidéki viszonylatban nem alacsonyak, de értékarányosak. A levesek 2020 őszén 1190 és 1490, hal-, sertés- és szárnyashúsból készült ételek 2890 és 4490 közötti forintösszegbe kerültek. Pörköltek ára körettel együtt 2590, desszerteké 1190 forint volt.
Első körben kértünk egy csésze filézett pontyhalászlét, valamint libamájat körte-tócsnin, cigánymeggymártással. A halászlé ízletes leve turmixolt volt, egy fokkal sűrűbbre állították be az optimálisnál, de ezt ellensúlyozta, a jó ízű, szálkátlan halhús, mely nem egyszerűen súrolta, hanem kimerítette a tökéletesség fogalmát. Ideális állag, kiváló íz. A máj is megelégedésünkre szolgált, ízre, állagra egyaránt. Zöldfűszeres olajjal dresszingelt, koktélparadicsomos vegyes levélsalátával tálalták. Meglepő, hogy ilyen konyhai teljesítmény mellett ipari borslisztet tartalmazó borsszóró van az asztalon. Vegyes folyami haltálat is kértünk, a friss, jó ízű halakat panko morzsába forgatták, és ügyesen sütötték meg. Jó volt a petrezselymes krumpli köret, a helyben készült tartár is remekül sikerült. Desszertképpen mangós túrótortát kértünk, mely az újhullámos cukrászdák desszertjeit idézte, “old school” stílusban, de szépen tálalták. Megítélésem szerint többek mellett ez a hely jelenti fősodor csúcsát Magyarországon.
A kiszolgálás alapvetően jó, a pincérek udvariasak, igyekvőek. Ugyanakkor, ha az ember asztalt foglal, zavaró, ha várnia kell arra, hogy leülhessen mellé. Az első „ételkörre” 35 percet kellett várni, ez is túl van a megszokotton. A sört nem minden esetben csapolják a jelig, erre oda kéne figyelni.
A borlap a magyar élvonal nedűiből áll össze, a pezsgőkkel együtt közel 40 tételt integrál. A sörök nagyipariak, tartanak viszont kitűnő pálinkákat és házi szörpöket.
Telefonszámok
+36 76 702 638
+36 30 445 3140
Értékelés
Összélmény: 4,5
Konyha: 4,5
Atmoszféra: 5
Kiszolgálás: 4,5
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a foglalas@feketegolya.hu címre