A „Moutain Rest – Hegyi pihenő” elnevezésű vendéglátóipari egység – szálloda, étterem és bár – Csíkszereda külterületén működik, a város központjától 14 kilométerre, a sípályájáról és forrásáról nevezetes Piricskén. Az étterem két teremmel rendelkezik, a nagyobbikban, ahol a bár is helyet kapott, épp zártkörű rendvény volt, mi a külsőben ültünk le, mely a szeretnivaló dekoráció dacára kissé sivár összhatású. A falon székely népi ruhák és kerámiák, de valahogy nem sikerült személyességgel, intimitással megtölteni a belteret. A kilátás nagyon szép.
A konyha egyszerű és népszerű fogásokat kínál, étlap nincs, a nagyon kedves pincér hölgy azt mondja: „én vagyok az étlap”. S el is sorolta: aznap csirkeraguleves kínáltak, továbbá húsokat (csirkét, sertést) rántva vagy natúran sütve, továbbá miccset, valamint pisztrángot. Utóbbit roston vagy kukoricalisztbe forgatva bő zsiradékban készítik el. Desszertként palacsintát ajánlott.
Az ár/érték arány kedvező mind az italok, mind az ételek esetében. Étlap híján arról tudok beszámolni, amit nekünk számláztak, a tarja átszámolva körettel együtt 1800, a pisztráng 2200, a palacsinta 450 forintba került. A sör 350, a fél liter ásványvíz 220 ft. (Teszt időpontja: 2020. január 18.)
A pisztráng mellé vegyes salátát kértünk, a sertéstarjához (nyakaskaraj, ahogy helyben mondják) pityókapürét. A hal friss volt és megfelelően hőkezelt. Roston sütve kértük, bőre itt-ott megszakadt, de hát nagyon nehéz a pisztrángot úgy sütni bordázott vaslapon, hogy a bőr ne sérüljön. A vegyes saláta dresszing-mentesen érkezett, tetszett viszont, hogy az elrendezése kiemelte piros-fehér-zöld színkombinációt. Sajnos a só-bors-olaj-ecet tartóban az ecet kommersz, az olajnapraforgó, a borsszóróban nagyipari borsliszt, úgyhogy jobbacska dresszinget nem tudtunk gyorsan készíteni. A hús nem adott nagy élményt, nagyobb hőfokon kellett volna sütni kevesebb ideig, hogy kívül szép pörzses, belül rózsaszínű legyen. Így viszont szárazkásra sikeredett, bár nem volt teljesen élvezhetetlen. Mindezek fényében nagy meglepetés volt a kifogástalan ízű és állagú, házias krumplipüré. Ugyancsak jó volt a házi áfonyaízzel töltött palacsinta is.
A kiszolgálás rendkívül kedves, mosolygós, stílusos.
A borlap átlagosnak mondható, mintegy húsz tétel erdélyi, magyarországi és regáti borokból. Pohárra nem adnak semmit, viszont az árak rendkívül kedvezőek, a temesrékasi borok 1600 forintba kerülnek, az Ostoros Egri Királyleányka 1100 ft. 0,75-ös palackokról van szó. A tömények kommerszek, tartanak viszont Tiltott Csíki sört.
Telefonszámok
+ 40 724 277 799
+40 (0) 371 138080
Értékelés
Összélmény: 3,5 pont
Konyha: 3 pont
Atmoszféra: 3,5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@mountain-rest.ro címre