A Csámborgó étterem a 3500 lakosú, ma is szinte tiszta magyar (a nem magyar lakosság részaránya mélyen 10% alatt van) Nyárádszereda község főterén működik. A bejárat mellett székely kapu, belefaragva a veretes, közismert Tamási Áron idézet: “azért vagyunk e világon, hogy valahol otthon legyünk benne”. A beltér rusztikus, szeretnivaló. A világító testeket szekérkerekekből alakították ki. A pincehelységbe való lejáratnál „házi áldás” mívesen felfestve. Népies faragott padok és pohárszék, gerendás mennyezet, a falon archív fotók berámázva, az angol pubok stílusában elrendezve. Vendágmarasztaló, otthonos hangulat.

Az étlap a magyar és a székely gasztronómiára alapoz, kínálnak többek között zakuszkát, túrós puliszkát, kukoricadarába forgatott sült pisztrángot, csirkepaprikást, vadas marhát, mindezt színesítik néhány nemzetközi fogással, mint a gyros, a Cézár saláta, BBQ malacoldalas vagy a szezámmagos spenóttal és édesburgonyával körített lazac. Az étlap dicséretesen összefogott. Az asztalon borsdaráló, amit értékelünk.

Az árak rendkívül kedvezőek. Az 1000 forintnak megfelelő 15 lejes előétellel akár két ember is jól tudna lakni, s ez még csak az előétel. Levesek 600 és 800, főételek köret nélkül 1000 és 2000 forint között, amihez még köret további 400 ft. Desszertek 450 és 800 ft között.

Rendeltem egy, a helyről elnevezett ízelítő-tálat, volt rajta ízletes tepertő- és májkrém, sült paprikasaláta, füstölt kacsamellszeletek, prágai sonkaszeletek, néhány szelet nagyipari szalámi, eltúlzott mennyiségű lila és fehérkáposzta, valamint paradicsom. Friss, házi jellegű pityókás kenyeret adtak hozzá. Kérés nélkül kaptam jó minőségű olívaolajat és balzsamecetet a vegyes tálhoz.  Második fogásom kacsacomb volt kacsazsíros burgonyával és párolt lilakáposztával. A kacsa bőre egy cseppnyit túlsült, de finom házias fogás volt ez is. Záróakkordként palacsintát kértem házi sárgabaracklekvárral, mivel a csokitorta épp kifogyott. Finom volt, amit egy jóféle lekvárral töltött, frissen sült, szép, vékony palacsinta adhat, azt itt megkapjuk. Megtudtam a pincér hölgytől, hogy helyben a szakácsnők teszik el a lekvárt, a kajszit is, meg az áfonyát is.

A kiszolgálás kedves, szívélyes.

A borlap közel 20 tételt integrál, zömmel erdélyi magyar (Balla Géza, Kárásztelek) valamint anyaországi borokat (Koch). Szinte minden tételt decire is kimérnek. Feltűnik néhány bor erdélyi nagypincészetektől. Az árak zavarba ejtően kedvezőek, kimért borok 120 és 450 ft között. Tartanak Tiltott Csíki Sört, ennek is nagyon kedvező az ára, kb. 400 ft.

Online kapcsolatfelvételre a messengeren keresztül van lehetőség.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 5 pont

What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}