2020 őszén honlap nem volt fellelhető a világhálón.
A kecskeméti 5-ös bekötőút mentén működik az 5-ös halászcsárda. A beltér igényes, népi kerámiák a falon, kék-fehér népies függöny, hasonló abrosz, belső gerendázat, hangulatos, rusztikus atmoszféra. A haltatár kézzel faragott, Nagy-Magyarországot mintázó fatálon érkezett.
A konyha a hagyományos, közkedvelt magyar ételekre épít, de kínál ritkán látott fogásokat is. A választék nem eltúlzott, de széles a szegediesen készített kétféle (harcsa és ponty) halászlétől a sült keszegen, pisztrángon, süllőn át a kapros-tejfeles galuskával kínált kakasteréj-here pörköltig vagy a dödöllés erdei gyümölcsös szarvaspörköltig. A desszertfront sem reked meg a palacsinta – somlói – gesztenyepüré sablon-hármasnál, kínálnak kemencében sült tejes pitét, vargabélest, sajttortát és túrógombócot is.
Az árak kifejezetten barátságosak, mind étel-, mind italfronton, legyen szó halakról, borról vagy a békebeli szódavízről. Levesek és előételek ára 1000 és 2500, a főételeké 2000 és 3000 között, desszertek díjszabása 1000 forint körül mozgott 2019-ben.
Halászlé helyett pikáns halgombóclevest rendeltünk, mert ez meglehetősen ritka fogása a halászcsárdáknak, továbbá haltepertőt, ami elmaradhatatlan, salátával körített harcsacsíkokat, amihez sült krumplit is kértünk valamint haltatárt. A harcsacsíkok nem voltak élvezhetetlenek, de ezt a tányért inkább nevezném kötelességszerűnek, mint jól sikerültnek. A sült krumpli nem volt mirelit, házias-amatőrnek nevezném. A levesben a nagyipari tejföl nem oldódott csomómentesen, a halgombóc kissé törékeny volt, de magát a fogást alapvetően jó ízűnek és ötletesnek találtuk, külön értékeltük a hozzá adott ropogós héjú, friss, házi jellegű kenyeret. A haltepertő remekül sikerült, friss volt, ropogós, a haltatár pedig régi vágású, tehát darált és a megszokott módon ízesített, hatalmas vajhasábokkal, sok zöldséggel és ipari toastkenyérrel tálalták.
A kiszolgálás kedves, udvarias és gyors.
A borlap kilenc tételt kínál a magyar élvonalból, ezek mindegyikét kimérik decire is. A sörök nagyipariak, a tömények szokásos választékát néhány jobbféle pálinka színesíti.
Értékelés
Összélmény: 4,25
Konyha: 4
Atmoszféra: 4,75
Kiszolgálás: 5