Galériás, az átlagnál igényesebb étterem Cegléden. Hajópadlós galéria, fából készült asztalok, középen üvegrésszel, gerendás famennyezet, sötétre pácolt lambéria a falakon. A terem végében a falon Monaco-i hangulatot ábrázolni igyekvő festmények. Nyáron fából ácsolt tetőszerkezettel ellátott, igényes belső teraszt működtetnek.
Az étlap összefogott, átgondolt. Három előételt, két levest, tizenkét főétel és két desszertet kínálnak, magyar, nemzetközi és különféle etnikai konyhák népszerű ételeit. Így többek között húslevest, brassói aprópecsenyét, kolbászos lecsót egyik oldalról, marokkói citrommártással és bulgursalátával körített lazacot, marhahússal töltött arancinit, kakukkfüves jus-vel és francia rakott burgonyával kínált steakat, pulled pork szenvicset, fish and chips-et a másik oldalról. Az éttermet ugyanaz a cég működteti, mint a szomszédos Pizza Expresst, így pizzát is lehet kérni.
Az árak mindent egybevetve (lokációt, alapanyagokat és minőségi szintet) az értékarányosság határát súrolják, talán még belülről. Levesek és desszertek 1300 forintba kerülnek, előételek 2500 és 3000, főételek 2000 és 4600 forint között kaphatóak.
Indiai csirke curryt kértem, amit kurkumás rizzsel és naan kenyérrel körítenek. Az étel nem volt élvezhetetlen, de a maga műfajában nagyon amatőrre sikeredett, olyanra, amikor egy szakács hallomás vagy saját elképzelés alapján akar curryt főzni anélkül, hogy legalább egy egyetlen autentikus receptet elolvasna előtte. Kockára vágott csirkemell, kaliforniai paprika, paradicsom, némi currys felhanggal, semmi nyoma a curryk sajátos, sűrű mártásának, sem a komplex, vibráló ízesítésnek. Ugyanez volt a helyzet a naan kenyérrel. A churros sem volt olyan, mint a korábban kóstoltak, hiányzott a roppanóssága, de összességében meggyőzőbbre sikeredett. Igyekezet van, több megalapozott tudás kellene, ez a helyzet röviden.
A kiszolgálás kifogástalan, az ifjú hölgy udvarias, kedves, kommunikatív.
A borlap 11 tételes, szűk, de kifejezetten igényes választékot kínál minőségre törekvő magyar kispincészetek figyelemre méltó boraiból, kivételt a két prosecco képez. A magyar tételeket kimérik decire is. Tartanak néhány kiváló minőségű kézműves sört és pálinkát is.
Értékelés
Összélmény: 4 pont
Konyha 3,5 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@monacoetterem.hu címre