2015 végén nyílt, modern, elegáns étterem a Király utcai passage területén. Hatalmas ablakok, plafontól a padlóig, ami nem növeli az intimitásérzést, viszont becsalogathatja az arra járót. Egyszerű, modern asztalok és székek, üvegplafon, szürke padlócsempe. Jól megválogatott háttérzene szól. Az asztalon borsdaráló és jó minőségű olívaolaj.

A konyha magabiztos, felkészült. A tisztes választékot kínáló, de összefogott, jól átgondolt étlap a nemzetközi és magyar konyha fogásait kínálja, többnyire némi csavarral, magas szinten prezentálva. A tálalás virtuóz, az ízek és állagok rendben vannak. Jól megfér egymás mellett a tokaji aszúban érlelt töppedt szőlőszemekkel tálalt kacsamáj az Angus marha-tatárral, a tojásos galuska-szufléval és uborkasalátával társított borjúpaprikás a polentával és endíviával körített mangós kacsamellel, a lecsós mangalica szűzérme az édesköményes tonhalsteakkel.

Az árak nem alacsonyak, de értékarányosak. Levesek és előételek ára 1500 és 4000, főételek zöméé 4200 és 8000 forint között mozog, desszertek 1800 forintba kerültek.

Előételképpen tapas tálat rendeltünk. Az ajvár és a padlizsánkrém korrekt volt, a húspástétomnál ettünk meggyőzőbbet. Minőségi késztermékeket kaptunk előbbiek esetében, mindkettőt szoktuk magunk is vásárolni a Délvidéken. Kértünk marhahúslevest velős csonttal, mely remek, tiszta, jó ízű volt, érzésünk szerint házi tésztát főztek bele. Külön tányéron kitűnő állagú, jó ízű velő, félbe vágott csonton, jó minőségű pirítóssal. Mellette marinált hagyma, gomba, retek, zöldhajtások, sóvirág. Műfajcsúcs. A magyar konyha jól ismert ízharmóniáit nyújtotta a gyöngytyúkpaprikás, amit vajas galuskával tálaltak. A jó állagú, jó ízű húst, többféle koncentrált, homogén szafttal, feszes, jól sikerült házi galuskával kínálták. A „tapiókapuding friss gyümölcsökkel” ízre-állagra egyaránt meggyőző, szépen tálalt pohárdesszert volt. A túrógombóc is megelégedésünkre szolgált: jó állagú, ízre is eltalált korongokat kaptunk, morzsába forgatva, könnyed, ízletes tejfelhabbal és gyümölcsökkel tálalva.

A kiszolgálás kifogástalan volt. Udvarias, kommunikatív, szakszerű.

Korrekt borlapjuk van, tartanak kézműves söröket, igényes töményeket, köztük jó konyakokat és remek limonádékat.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a restaurant@antrebudapest.com címre