A Gastrolab a Bálványos Resort hotel harmadik étterme a Fork és a Forest étterem mellett. A beltér rusztikus, szemgyönyörködtető. A natúr fából készült pohárszékek tetején századfordulós, öntött vasból készült kézi kávédarálók, a bejárat fölött fateknő, a fogas feletti polcon népi kerámiák. Az asztalon só- és borsdaráló, extra szűz olíva olaj és balzsamecet. Az étterem szimbóluma egy szőlőgyökerekből összeállított nagyobbacska diszkoszformájú tárgy, amit életnagyságban is megtekinthetünk. Nyáron hangulatos, igényes, fedett terasz, csodálatos kilátással a környező erdőkkel borított hegyekre.

Az étlap a házias magyar konyha ízeit kínálja, támaszkodva a székely ízekre is: kóstoló a kamrából (felvágottas paraszttál), mártogatós tál (zakuszka, padlizsánkrém, karfiolsaláta), túrós puliszka, füstölt pisztrángkrém, kacsaleves házi metélttel, kemencés bárány gyökérzöldséggel, sült hagymapürével, szarvaspörkölt erdei gombával somlói galuska – s akkor még a felét sem soroltuk fel a választéknak.

Az árak értékarányosak. Előételek zöme átszámolva 1800 és 3000, levesek és desszertek 1600 és 2000, főételek többsége 2500 és 3500 forint közötti ársávba tartozik.

Előételnek frissen sült libamájat kértünk, mely remek startot adott az ebédünknek, mazsolamártással és mazsolás kaláccsal tálalták. Az erdélyi fatányéros átlagosnak bizonyult, a tálaláson és az árán túl semmi különöset nem nyújtott. Ezzel szemben a vadmiccs remek volt, a legjelentősebb magyar borszakíró, Alkonyi László egyik gondolata jutott eszembe, aki szerint nem elutasítani kell a miccset, hanem jobban kell csinálni, mint a románok. Ez itt sikerült. A pincér figyelmeztetett, hogy a fatányérosnak nincs körete, ezért rendeltünk mellé rösztit és kovászos uborkát. Érdekes, hogy itt a röszti alatt szépen formázott hagymás-paprikás törtburgonyát értenek, ami egyébként nagyon finom volt, tény, hogy a névadó körethez nincs köze. A creme brulée lágyabb volt a klasszikus desszert szabványállagánál, valódi vaníliát használtak hozzá, ízével maradéktalanul meg voltunk elégedve. A csokiláva mindazt hozta, amit a műfajtól elvárunk, ízre, állagra egyaránt, a mellé adott fagylalt készterméknek tűnt.

A kiszolgálás udvarias, kedves.

A borlap itt is impozáns, akárcsak az intézmény másik két éttermében. A Tiltott Csíki Sörök széles választékát tartják, továbbá Jamy és Sanct Georgius pálinkákat.

Telefonszámok:
+40 729 106 777
+40 786 513 808
+40 786 513 809
+40 267360 700

Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 5+ pont
Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a rezervari@balvanyosresort.ro címre