A Bálványos Resort centrum fine dining luxus étterme. A beltér elegáns: hajópadló, kényelmes székek, fehér abrosz, a lenyűgöző kilátást biztosító hatalmas ablakokkal szemben, a fekete falon megannyi villa, diszkréten megvilágítva. Ügyesen alkalmazzák a borospolcokat térelválasztónak. Az asztalon esztétikus fémtálkában élővirágkompozíció.
A konyha kreatív, alapanyag-választásban regionális, komponálásban nemzetközi kitekintésű, tálalásban kiemelkedő esztétikai érzékről tesz tanúbizonyságot, ízben pedig eltalált harmóniákkal dolgozik. Az étlap minden fogása izgalmas, kreatív, kóstolásra csábító a misoval, padlizsánnal és spenót-tempurával kínált borjúbríztől a szarvasgombával fűszerezett pisztrángig.
Az árak magasak, nagyjából az egész Kárpát medencére jellemző fine dining árfekvést követik. Előételek ára átszámolva 3000 és 5000 forint közötti ársávban mozog, főételek zöme 7000-8000 forintnak megfelelő lejbe kerül, desszertek 2000 és 3000 forint között.
A fogadófalat áfonyával töltött libamájpraliné: pazar kezdés. Az édesköményes halleves selymes, íze komplex, a jó tartású, feszes, édesköménysalátás aranydurbincsra merték a kiváló levet. A pisztrángvariációk tatárt valamint rózsaborsos füstölt pisztrángkrémet takart, amit grapefruitkarikán tálalt édesköményszalmával kínáltak. Rendkívül izgalmas volt gombafagylalt ehető vulkánföldimitációval. A derelye címszó étlapmagyarázata: „krumplistészta, hosszan készült marhapofa, vargánya”. A fogás a klasszikus magyar ízvilágot idézte, vargánya helyett szezonális rókagombával, pörköltes stílusban. Desszertként „eperlevest” valamint csokitortát ettünk. Előbbi eperemulzión tálalt kiwi-maracuja sorbet-t jelölt, ami valóságos ízszimfónia volt. A csokoládétorta magas minőségű alapanyagból készült, tetején mogyoró-praliné és chili, mellette feketeáfonya-coulis.
A kiszolgálás kifogástalan: udvarias, kedves, szakszerű.
A borlap párját ritkító, mi több, a régióban kihívója sincs. Igen szép választékot kínálnak az anyaországi, az erdélyi, a román valamint a Kárpát medencén kívüli, legfőképpen olasz és francia borokból. Az anyaországból rejtett gyöngyszemek is szerepelnek a választékban. Tartanak kiváló pálinkákat, és egy sor minőségi töményitalt.
Telefonszámok:
+40 729 106 777
+40 786 513 808
+40 786 513 809
+40 267360 700
Értékelés
Összélmény: 5+ pont
Konyha: 5+ pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a rezervari@balvanyosresort.ro címre