Egy magasan jegyzett butikhotel elegáns, népszerű étterme Aradon, az ínyencek körében ez számít helyi kedvencnek. Az éttermet egy aradi emeletes bérház első emeletén rendezték be egy magas belterű, a XIX. század végét idéző polgári lakás több szobájában. Fapadló, derékmagasságig patinás lambéria, zöld növények, a falon Picasso reprodukciók, fehér abrosz. Bársonyborítású, régies székek és súlyos faasztalok. A boldog békeidők hangulatát árasztja a hely.
Autentikus olasz konyha, melynek erősségét a friss halak és a tenger gyümölcsei képezik. Klasszikus olasz előételek, pastak, rizottók, roston sült halak és steakek képezik a jól megkomponált, dicséretesen rövid étlap gerincét. Az asztalon átlag feletti extra szűz olaj és balzsamecet. Hetente egyszer sushi-nap.
Az árak magasak. Előételek 4200 forintnak megfelelő lejbe kerülnek, pasta-k 2800 és 5600 forint között, főételek zöme 5000 forint körül, köret nélkül. Desszertek többsége 1750 forint.
A paradicsomos kagyló friss ízhatású, jó ízű paradicsomos lé, amiben kihozzák. Nagyipari pirított kenyeret kapunk mellé. Következő fogásunkat a „roston sült halak” képezték, amihez rozmaringos krumplit és roston sült zöldségeket kértünk. A halakat bordázott vaslapon sütötték meg, ügyesen: a tonhal ízletes, a kardhal olyan, ahogy a nagykönyvben meg van írva, a tintahal kissé alulkészült, de nem bánjuk, jobb mint ha túlkészül. A rozmaringos krumpli finom, a roston sült zöldségek közül a padlizsán alulkészült. Összességében a kisebb hibák dacára ízletes, jó fogás. Desszertként mille feuille-t kértünk, ami csalódás volt. A réteslapokat az egyébként sem emlékezetes töltelék eláztatta. Jobbféle valódi áfonyalekvárral öntötték le, de ez sem segített rajta. A pontszámba egy korábbi látogatásunkat is beleszámoltuk, amikor minden fogás rendben volt.
Udvarias, kedves. Ha bent van a tulaj, aki egyben a konyha vezetője is, az külön öröm, rendkívül megnyerő személyiség, kommunikatív, sajátos román-olasz nyelven kommunikál, árad belőle a vendégszeretet. Csapody Balázs, a Kistücsök tulajdonosa olasz változatban.
Kiemelkedő a borlap, közel száz tétel, melyeknek zöme olasz bor, de van szép számmal helyi igényes tétel valamint néhány francia bor is. Hat bort kimérnek decire.
(Teszt időpontja 2017. március 28.)
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 5+ pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a ristorantepicasso@gmail.com címre