Egyedi hangulatú, igényes étterem és borbár. „Játszi könnyedséggel kombináljuk mind ételeink elkészítésében, mind pedig építészetileg a konvencionális egyszerűséget és a modern sokszínűséget. Nem flancos, nem feszengős, sokkal inkább fiatalos, stílusos budai étterem vár a Városmajorban.” – írják. A tapasztalat visszaigazolja a jól megfogalmazott önjellemzést. A fa melegsége hatja át a belteret: hajópadló, lambéria, borospolcok. Kellemes téli kertjük is van.

Nemzetközi konyhát visznek, de nem feledkeznek meg a magyar ízekről sem. Kínálnak 16-féle kistányéros, ha úgy tetszik tapas-adagban tálalt fogást, néhány főételt és desszertet. „A Fióka Small Plates koncepció lényege, hogy a letisztult fogások szerethetőbb árakon, kisebb tányérokon érkeznek, hogy aztán az asztalotokon váljanak komplett ízkavalkáddá.” – áll az étlapon, ennek jegyében kérhetünk például kecske-labneh-t konfitált fokhagymával, za’atarral, pirítóssal, sült répát fetával, miso-s karamellel, pisztácia-granolával, vagy kacsamellet meggy-coulis-val, jus-vel, burgonya-praliné-vel. A főételek között szerepel többek között egészben sült aranydurbincs, amit kapris zöldfűszeres vajjal és édesköménnyel társítanak, óriás rántott szelet savanyított zöldségekkel és aiolival, továbbá argentin Angus Rib-Eye steak borsmártással és salotta-fondanttal. Utóbbiakhoz további köret is rendelhető.

Első kóstolt fogásunk a ropogós laskagomba volt, amit gombakrémmel, savanyított shimej-gombával és parmezánnal tálaltak. Jól kitalált, ügyesen megvalósított ízletes kompozíciót tettek elénk. Kértünk kovászos kenyeret is vajjal, mindkét elem kifogástalan volt. Ízre, állagra egyaránt jól sikerült a kenyérfelfújttal, vadaskrémmel, pecsenyemártással tálalt marharostélyos is. A kolbászos lecsó csavarmentes, házias. A túrógombóc könnyed, jóízű, akárcsak az édes tejföl. A műfaj remeke.

A kiszolgálás kedves, udvarias, az ifjú hölgy veszi a lapot, közvetlen és kommunikatív. Meglepő, hogy egy borbárban a borlapot csak külön kérésre adják oda a vendégnek és nem alapból.

Közel negyven minőségi bort tartanak elsősorban a magyar élvonalból, ezek több, mint kétharmadát decire is kimérik. Meglepő, hogy egyetlen természetes édes bort listáztak be, s az sem tokaji, hanem balatonboglári. A töményitalok elsöprő többsége a prémium szegmensből való, figyelemre méltó a gin-tonic választék. Készítenek népszerű koktélokat is. Stella Artois és Hoegarden búzasört tartanak csapon, további három nagyipari multiterméket kínálnak palackban. Van ötféle magyar kézműves sörük is, a Monyótól és a Horizont főzdétől. Ihatunk házi szörpöket, készítenek limonádét és frissen facsart narancslevet is.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a foglalas@fiokaetterem.hu címre