Csak hétvégéken nyitva tartó csárda a Békéscsabához tartozó Pósteleki parkerdő ölelésében. A település történetéről a honlap tartalmas összefoglalót közöl. Megtudhatjuk, hogy Póstelek a XIX. században a Wenckheim-család gerlai birtokának része volt. gróf Wenckheim Károly császári és királyi kamarás, huszárkapitány 1874-ben a birtok keleti részén Gerla-Póstelek néven önálló pusztai falut alapított, községházát is építtetett, tartott külön községi bírót és jegyzőt. Az 1888-as árvíz után a település megszűnt, területét Doboz községhez csatolták.
Hat évvel később Wenckheim Károly unokája, Wenckheim Krisztina grófnő feleségül ment sárvár-felsővidéki gróf Széchényi Antalhoz. A hagyomány szerint Krisztina hozományul szüleitől, a gerlai ágból származó Wenckheim Frigyestől és az ókígyósi ágból származó Wenckheim Krisztinától a szülői birtokokhoz egyaránt közel fekvő, erdőben gazdag kb. 3000 hold nagyságú pósteleki birtokrészt kapta meg. További részleteket a http://bekeswiki.bmk.hu/index.php/Póstelek oldalról tudhatunk meg, itt jelzik azt is, hogy a csárdát az egykori erdészlakban rendezték be. A beltér hangulatos, a fából készült, régies, súlyos székek impozánsak. A falakon kinagyított régi képek a birtok épületeiről. A „csak mai zenét” játszó Roxy rádióról le tudnánk mondani. A vendégeket tágas ingyenes parkoló várja.
Hagyományos magyar konyhát visznek, kínálnak többek között bográcsgulyást, kakukkfüves gombalevest, lestyános húsgombóccsorbát, Jókai bablevest, mandulába forgatott aszalt szilvás rántott camembert-t, roston sült pisztrángot, libamájjal töltött csirkemellfilét rántva, kemencés kacsacombot lilakáposztával, vákuum alatt készült fokhagymás sertéstarját szalonnával, kemencés csülköt lilakáposztával, hagymás rostélyost marhahátszínből, csokoládészuflét és palacsintákat.
A csülkös pacalpörkölt ízre jó, állagra nem különben, leve laza, nem pörköltjellegű, színe lehetne pirosabb. Összességében jobbacskának mondható. A mellé rendelt vegyes savanyúság korrekt. A kenyér nem kiemelkedő minőségű, de friss. A harcsa jól fűszerezett, szaftos, a vaslapon sült zöldségek élvezhetők, roppanósak. A somlói galuska elmarad az előző két fogástól, a tejszínhab nem valódi, a csokimártás nem meggyőző, diót nem tartalmaz. Annyi erénye van, hogy szépen tálalták, a sárga krém nem pudingszerű és maga a galuska nem fojtós.
A kiszolgálás remek. A pincér hölgy kedves, szívélyes, kommunikatív, optimális mértékben közvetlen.
A borlap a kilencvenes éveket idézi, csak György Villa, BB és Törley borokat kínálnak, magyarán a Henkell & Freixenet gigacég haza termékeit, összesen tizenegyfélét, ezek közül ötöt kiérnek decire is. Soproni Ászokat és Gössert csapolnak, a Heineken portfólió további hét tételét palackban tartják. A kommersz import tömények között a Sarkadi pálinkák jelentenek némi érdekességet.
Összélmény: 3,5 pont
Konyha: 3,25 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a postelek@postelek.com címre







