Hangulatos, lélekkel berendezett étterem, amit többek között az is jelez, hogy októberi látogatásom alkalmával jó ízléssel kialakított őszi dekoráció fogadott. A beltérben az idényjellegű díszítőelemek mellett helyet kapnak időtlen tárgyak is: parazsas vasaló, varrógép, rézmozsár, szódásüvegek, borospalackok. Az asztalon só-, bors- és chilidaráló. Popzene szól a háttérben, nem tolakodó hangerővel. A tévében az egyik kereskedelmi csatorna fut, lenémítva, ezt nyugodtan kikapcsolhatnák. Tetszetős, hogy a honlapon, nemcsak Füri Tamás séfet és testvérét, Füri Csaba tulajdonost ismerhetjük meg, hanem kitették két további két munkatárs, Bottyán György mesterszakács és Tóth Tamás szakács fényképét is. Bekerültek „pop” kategóriában a 2025 őszén megjelent, nemzetközi rangú Gault&Millau étteremkalauzba.
Az étlap a magyar konyha népszerű fogásaira alapoz, amit néhány nemzetközi kompozícióval egészítenek ki. Hadd említsem ezek közül a hamburgert, aminek kultúrtörténetéről tartalmas összefoglalást közöl a honlap. Kínálnak többek között érlelt marhatatárt égetett paradicsommal, csalamádéval, lilahagyma-lekvárral, helyi termelői vajjal és toszkán kenyérrel, hortobágyi húsos palacsintát, marhafartőből készült gulyáslevest kapros túrógaluskával, málnakrémlevest morzsás grízgombóccal és sóskaramellel, harcsapörköltet kapros mangalicapörcös rakott túrós csuszával, vaslapon sült harcsát bakonyi mártással, galuskával, tejföllel, kovászmorzsás süllőfilét spenótos pirított burgonyával, vajmártással és mikro-zöldségekkel, fűszeres velővel töltött sertéskarajt vajas burgonyapürével, konfitált fokhagymás tarját karikaburgonyával és lecsóval, bélszínsteaket roppantott parmezános burgonyával, baconos ceruzababbal és zöldbors-mártással, borjúpaprikást kemencében sült túrós nudlival, tejföllel, valamint palacsintabatyut vanília fagyival, csokoládé öntettel és pirított pisztáciával. Alkalmam volt elbeszélgetni a Tirolban működő Wagnerhof étteremben edződött séffel, akiben a minőség iránt elkötelezett szakembert ismertem meg. Elmesélte, hogy kéthavonta rendeznek egy fix ételsoros, sokfogásos ínyenc vacsorát, amikor kiélheti a magas gasztronómia iránti affinitását, a hétköznapokban pedig igyekeznek a népszerű klasszikusokat minél magasabb szinten reprodukálni.
A morzsás lisztben kisütött haltepertő alapanyaga friss, a sütési fokozat megfelelő, a rusztikusan tálalt fogást élvezet enni, el is fogy az utolsó morzsáig. Jó minőségű fokhagymás tejfelt adnak mellé. A tiszai stílusú halászlé nem vérvörös, de szép megjelenésű, ízre megnyerő, sűrűsége optimális, a belefőzött, gonddal filézett ponty és szép egyenletesen darabolt harcsa állaga kifogástalan, a halhúst jó szívvel adagolták. Mellé helyben sült zsemlét adnak. Országos szinten kiemelkedő produkció. A túrógombóc könnyed, jó ízű, ropogós morzsába forgatták, a fahéjas, édes tejfel ízletes. E fogás is műfaj méltó darabja.
A kiszolgálás kifogástalan, az ifjú hölgy kedves, szívélyes, segítőkész, mosolygós. Apró megjegyzés, hogy a borlapot érdemes az itallappal és étlappal együtt átadni a vendégnek, s nem csak külön kérésre.
Tizennégy, zömmel magyar bort kínálnak az élvonalból, import termékek főként a habzó kategóriában tűnnek fel. A borok többségét decire is kimérik. Drehert és Pilsner Urquellt tartanak csapon, az Asahi portfólió további öt tételét palackban kínálják. A töményitalok között akad néhány prémium párlat is.
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 4, 75 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a furi.csaba@gmail.com címre