Egyedi hangulatú, lezser eleganciát sugárzó étterem a Nagykörúton. A bejárattól jobbra eső falon hátulról megvilágított mélyedésekben görög stílusú kerámiatárgyak kaptak helyet, a plafonról dizájnos világítótestek lógnak. A fából készült asztalokon száraz virág díszeleg. Nyáron az utcán kialakított teraszt is üzemeltetnek.
A konyha a klasszikus magyar fogásokra épít, de színesíti a választékot néhány nemzetközi fogás is. Kínálnak többek között bélszíntatárt savanyított zöldségekkel, kovászos kenyérrel, marhapofagulyást, csirkepaprikást tejfölös speclével, brassói aprópecsenyét vaddisznóhúsból, céklasalátával, lassan sült kacsacombot, sütőtökös gnocchival, körtés kéksajtmártással, rosé kacsamellet káposztásrétessel, cigánypecsenyét mangalicatarjából, házi sült burgonyával, somlói galuskát, almáspitét és császármorzsát, avagy ahogy az étlapon nevezik családias német szlenggel, smarnit. A séf Bihari Márió, aki a Macesz Huszárban és a Dunaparkban dolgozott Mogyorósi Gábor mellett, de stázsolt a Standban is.
Első fogásunk hízott kacsamáj volt zsírjában, mely csatos befőttesüvegben érkezett, a máj remek, szép színű, kíméletesen hőkezelt, jó ízű. Jól sikerült birsalmasajtot és pirított bagelt adtak mellé. Kiváló, harmonikus indítás. Valamivel több bagel is elfogyna mellé, hacsak nem akarjuk a bőven mért zsírt otthagyni. Fácánleves következett zöldséggel és vargányás daragaluskával. A lé gyönyörű, áttetsző, mély ízű, a műfaj büszke képviselője, a zöldségek nem főttek túl, a galuska jó tartású. A bordírozva készült üde, megnyerő állagú, ízletes szürkeharcsát jól sikerült túróscsusza egészítette ki, a pörc funkcióját a halat kalodába záró pirított bacon töltötte be. Egy kifogástalanul megsütött bélszín következett, amit egy kacsamájfalat koronázott s intenzív ízű borsmártás, valamint házi steakburgonya kísért. A desszertek sem okoztak csalódást. Először finom aranygaluskát kaptunk ízletes, selymes mártással. A galuskát egy leheletnyit lehetne könnyíteni, de így is kifejezetten megnyert, akárcsak a marinált sütőtökkel és sajthabbal tálalt sütőtökös tarte.
A kiszolgálás kedves, udvarias.
Az In Vino Veritas borszaküzlet válogatásában kínálnak tizennyolc bort, legfőképpen a magyar élvonalból, melyeket kettő kivételével poharaznak is. A választékban feltűnik egy argentin Malbec és két prosecco is. Drehert Goldot és meggyest csapolnak, palackban kapható Pilsner Urquell, Cecei Ipa, Asahi és Peroni. A korrekt töményválasztékból kiemelkednek a csúcsminőségű Sáppusztai pálinkák. Készítenek népszerű koktélokat is, figyelemre méltók a gin-tonicjaik.
Összélmény: 5 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont