A város egyedi hangulatú romkocsmáját a történelmi belváros szívében találjuk. A belteret nagy gonddal és jó ízléssel alakították ki, rengeteg élő zöld növénynek helyet adva a dekorációban. A különböző termek stílusa némiképp elérő, de mindegyik megnyerő. Az egész helyet nem uralja a műfajra jellemző szedett-vedettség, a tisztaságra is jobban ügyelnek, mint a stílus jellegzetes budapesti képviselőinek működtetői. A pohárszék keretét egy felfordított kibelezett zongora adja. A kézmosókagylót KEG-ekból alakították ki, a víz pedig sörcsapból folyik. Egyik sarokban aprócska színpadot rendeztek be, mikrofonnal, gitárral. Facebook oldalukról kiderül, hogy rendszeres fellépőjük többek között Váradi Dávid, a Duo Soul, vagy Janosik Filip. A honlapjukról megtudhatjuk, hogy a helyet Milan és Veronika Kabina alapította, s baráti és családi segítséggel rendezte be a maga elképzelése szerint. Büszkén állítják, hogy a hely dizájn tekintetében Közép-Európa legkreatívabb bárjai közé tartozik. Aki ismeri a témát, tanúsíthatja, hogy ez szó szerint igaz.

Kellemes meglepetés, hogy az étlapon minden fogás neve a szlovák változat alatt kisebb betűkkel ugyan, de olvasható angolul és magyarul is. Mediterrán konyhát visznek olasz és spanyol dominanciával. Kínálnak többek között talján paradicsomlevest, marhahúslevest, hideg tálat olasz és spanyol felvágottakból, kétféle spagettit, egy rizottót, grillezett csirkesteaket, kétféle rántott sajtot. Külön szócikk alá szedték a sör- és borkorcsolyákat, a ropogtatnivalóktól a hermelinen át az utopenecig. Van egy tapas étlapjuk is azok számára, akik valami különlegesebbet csipegetnének az italok mellé. Szerepel rajta többek között majonézes tonhalkrém, olajbogyók, marinált húsgolyókat fedő „albondigas”, sonkás krokett, grillezett fokhagymás garnéla, s kétféle humusz, melyek közül az egyiket szarvasgombaolajjal és kapribogyóval a másikat füstölt paprikával tálalják.

Épp ebédelni készültünk ezért csak néhány tapast kértünk. A rántott tintahal élvezhető, de kötelességszerű, a karikák lehetnének vastagabbak, s a halhús puhább. Az avokádókrém helyben készült, korrekt, némi zöld koriander feldobná. Jobbacska bagett-karikákat adnak mellé.

A kiszolgálás udvarias, gyors.

Az itallapon négy helyi bor szerepel, de jelzik, hogy ezeken kívül további borokat is kínálnak. A hatféle Bakalar sört csapolnak. A töményválasztékban több prémium itallal is találkozhatunk, készítenek többféle minőségi teát, valamint koktélokat.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a ruinbarbs@gmail.com címre