Elegáns, hangulatos étterem-kávézó-söröző a város külső részén, a Fekete-hegy felé vezető úton. A dekorációban borospalackok, míves söröskorsók, ízesített olajok és paprikafüzérek egyaránt helyet kapnak. A paprika-motívumokkal a falfestésben is találkozhatunk. A névválasztás és a szép latin betűs „Paprika café” felirat azt a reményt kelti, hogy van magyar étlapjuk is. Nemhogy magyar, de semmiféle latin betűs változat sincs, legyen az bár német, angol vagy francia.

A ma már regionálisnak mondható észak-szláv, a hagyományos magyar és a nemzetközi konyha fogásait egyaránt meglelhetjük az étlapon. Kínálnak tízféle reggelit a szokásosaktól, azaz bundáskenyértől, az egyéb tojásételeken, virslin, zabkásán át a túrós palacsintáig. Az előételek között a tatárbifsztek mellett olyan fogásokat is találunk, mint a pálinkához kínált hering vagy a savanyú uborkával tálalt sózott szalonna. A klasszikus borscs mellett készítenek erőlevest, bográcsost, babgulyást is. A meleg előételek jelentős részét a tájjellegűvé lett fogások teszik ki, mint a banos (kukoricakása, mely nemcsak hangzásban hasonlít a román bálmoshoz), vareniki, azaz derelye, krumplilepény (deryuni). Főételként kínálnak többek között tejfölös nyulat, töltött káposztát, sertésszüzet, gombával töltött pisztrángot, sült libacombot burgonyával és gombamártással, továbbá sokféle grillezett és lávaköves fogást. A „lazac Tokaji módra” olyan lehet, mint a milánói makaróni, amiről Milánóban nem tudnak. Tokajban legalábbis messze nem általános, hogy tejszínes szószban, vajjal, spenóttal és krumlipürével tálalják lazacot, vagy más halat. Külön címszó alá szedték a sörkorcsolyákat, ezek között a hideg előételrovatban is szereplő sajt- és felvágottastál, valamint a csirkeszárnyak mellett olyan jól hangzó tételeket is lelhetünk, mint a csirkeszív, sertésfül és garnélarák. Tízféle desszert szerepel az étlapon, többek között „sarlotka”, azaz almás süti, csokiláva s meggyes derelye.

Egy vacsorát és egy ebédnek beillő reggelit ettünk náluk. Vacsorára jól sikerült, friss, hűtőízmentes alapanyagból készült, vaslapon sült aranydurbincsot kaptunk serpenyős zöldségegyveleg-ágyon répás káposztasalátával, továbbá korrekt málnás-túrós palacsintát. Az asztalon levő fehér és festett barna kenyér gyenge minőségű, az átlagos szintbe még belefér. A reggeli házias tyúkhúslevessel indult, amiben némi hús, répa és jó tartású cérnatészta volt a betét, majd ügyesen elkészített kijevi csirke következett. Aki nem vigyázott, könnyen lespriccelhette magát a csirkéből kibuggyanó kapros vajjal. A köret jól elkészített burgonyapüré volt, továbbá élvezhető savanyú uborka és a korábbi napon már megismert, errefelé igen népszerű káposztasaláta.

A kiszolgálás udvarias, gyors, de mosolytalan.

A borválaszték korrekt, helyi és import tételeket egyaránt tartalmaz. A munkácsi Heming sörfőzde lagerét és a világot meghódító, stílusteremtő Pilsner Urquellt tartják csapon. Palackban Corona, Kronenbourg s néhány cseh sör kapható. A töményválaszték aránylag szűk, alig több, mint húsz tétel, amiben benne vannak a helyi vodkák, az import whiskyk, a borpárlatok, a rum, a tequila és a házi pálinka. Frissen facsarnak narancsot és grapefruitot, korrekt a koktélválasztékuk.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a cafepaprika14@gmail.com címre