Wagner’s Loft

  • 72

Brassó lélegzetelállító szépségű központjának egy eldugott zugában, az elvarázsolt Rózsapiac téren működik a Wagner’s Loft étterem. Az impresszív belső gerendázattal, impozáns világítótestekkel díszített nyerstéglás beltér, akárcsak a több évszázadra visszatekintő műemléképület, mely otthont ad az egységnek, a múlt leheletét hordozza. Az asztalon élő növény, s abroszt helyettesítő papírtalátét, mely egyben étlap is. Nyáron igényesen kialakított, kellemes teraszt működtetnek.

Mediterrán konyhát visznek erős olasz hangsúllyal, de megjelenik a választékban néhány helyi és nemzetközi fogás is. 2024 koranyarán kínálnak többek között mákba forgatott hízott kacsamájpástétomot kézműves kacsamellsonkával, húskrokettet kacsacombból erdei gombakrémmel, rántott sertésagyvelőt articsókával, gulyáslevest, hagymalevest, „frittatensuppe-t”, osso buco-t, Josperben sült érlelt marhasteakeket, pisztáciás báránykarajt, burgereket, pasta-kat és rizottókat. Az általunk rendelt sajttortán kívül desszertként tiramisu-t, csokilávát vagy gyümölcsparfét rendelhetünk.

A fritto misto-t szépen tálalják, a fogás élvezetes, tisztességes, nem kiugró. Friss, pucolt rákot, tintahalat és szardíniát sütöttek meg megfelelően. A pestos marhabélszín-carpaccio korrekt adag, élvezetes, nem spórolták le róla a parmezánt. A mellé adott pirított bagett tucatminőség. A humusszal körített grillezett polipcsáp korrekt, a humusz nem meggyőző, de nem is élvezhetetlen. Remek mártásokat adnak mellé. Az erdei gyümölcsmártással kínált és zsidócseresznyével ékített sajttorta jobbacska, ízre, állagra egyaránt megnyerő, a műfajnak tisztes képviselője, bár tálalása kissé hevenyészett. (Teszt időpontja: 2022. szeptember 14.)

A kiszolgálás udvarias, kedves.

Az itallap kiemelkedő, közel félszáz bort integrál minőségelvű erdélyi és Kárpátokon túli pincészetektől, de az import tételek is figyelemre méltóak. Az Asahi termékek széles választéka mellett tartanak kézműves söröket is a helyi „Mustata de bere” nevű főzdétől. A töményitalok zöme prémium kategóriás.

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a contact@wagnersloft.ro címre