Konrády Zoltán, a valaha volt híres-nevezetes KNRDY étterem tulajdonosa a turistákra alapozó egységének a járvány miatt megszűntét követően egy argentin éttermet nyitott 2021 őszén Pesthidegkúton, megnyerve séfnek Bóné Gábort, a Bontxo tapas bár korábbi tulajdonosát. „A Barrio spanyolul környéket jelent. Számunkra fontos az otthonosság, a sallangmentes, mégis izgalmas konyha, a csupaüveg télikert és a hatalmas terasz, hogy olyan étterem legyünk, ahová jó megérkezni ebédre, de szívesen maradni még vacsorára is.” – olvasható a honlapjukon. A beltér megnyerő, hangulatos, mi az említett téli kertben kaptunk helyet.

Az étlapon a spanyol nyelvterület fogásai sorjáznak pizzákkal és prémium steakekkel kiegészítve. Az állandó választék mellett hetente-kéthente változó, a szezonális ajánlatokkal is meglepik a vendégeket. Mint a honlapon olvasható, ezek között akarnak visszatérő közönségkedvencek, mint a maceszgombócos húsleves, az Iberico tarja tonkatsu, a kecskesajt vagy a wagyuból készülő mini-burger.

A délamerikai, azon belül főként a perui konyha a kultikus, citrusos marinádban érlelt nyers halas fogását, ceviche-t gigantikus perui főtt-, továbbá mifelénk is honos roppanós kukoricaszemekkel, zöld korianderrel, a szokásosnál sűrűbb, izgalmas, rafinált fűszerezésű szószban tálalták. Jobbhoz nem volt még szerencsém a műfajban, pedig ahol e fogást étlapon látom, biztosan megrendelem. Az eredetvédett alapanyagokból készült „DOP” Margherita pizza kifogástalan volt, mind a tésztaalap, mind a feltétek tekintetében. Kitűnő volt a délamerikai konyha klasszikus előétele, az empanadas is. Némi hezitálás után marhahúsosat, csirkéset és rikottásat kértünk, utóbbi helyett kukoricásat kaptunk, de nem bántuk a cserét, kiválónak bizonyult mindhárom. A mellé adott paradicsommártás fűszerezetlen és sótlan volt, ezen hamar segítettünk. A pizzához kért szurokfű és chilis olaj erősítette karakterben az egyébként üde, friss szószt. Megkóstoltuk a lepényben felszolgált spanyol véreshurkát, azt sem okozott csalódást. Desszertünk jól sikerült citromos pohárkrém volt, amit málnamártással, kekszmorzsával gazdagítottak, áfonyával és virágszirmokkal díszítettek.

A kiszolgálás kedves, udvarias, bűbájos, olyannyira, hogy szóvá sem tettük az említett empanada-cserét, s amikor búcsúzáskor megkérdeztük, hogy a minden asztalhoz indításnak kivitt olajbogyó válogatás alapból jár-e, mert mi nem kaptunk, őszintén mondtuk az elnézés kérésre, hogy „nem tesz semmit”. A természetes, őszinte mosoly, a segítőkészség és a látható igyekezet sokkal többet számít az üdvözlő-falatnál.

A borlap kiemelkedő, több, mint száz magas minőségű tételt kínálnak, ezeknek kb. harmada magyar, a többi spanyol, francia, olasz, osztrák, dél-amerikai bor. A „Barrio pálinkák” közül a birset kóstoltuk, jól esett illatra, aromára felismerni benne az békéscsabai Árpád főzde nemes nedűjét, melynek forrása utólag megerősítést nyert a palack által is. A sörválaszték szűk, de korrekt, Estrella, Bakalar és Erdinger söröket kínálnak.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@barriobudapest.com címre