Adi Steak House

  • 399

A beltér megnyerő, a nyerstéglafalakon berámázott hangulatos archív fotók, az ablak-beszögellésekben zöld növények, a bejárattól balra láthatjuk, miképpen készülnek faszénparázson a különféle húsok. Az asztalon só- és borsdaráló, minőségi olívaolaj és balzsamecet. Kérésre megannyi aromatizált sóval is kedveskednek a vendégeknek.

Steak-hangsúlyos, mediterrán ihletésű nemzetközi konyhát visznek, de a Kárpát medence konyhaművészete is megjelenik néhány fogás erejéig. Az Észak- és Dél-Amerikából importált Angus- s egy wagyu-steak mellett kínálnak többek között gombacsorbát, vargányás rizottót, brie-szószos bélszíncsíkokkal felszolgált tagliatelle-t, provence-i stílusban elkészített báránykarajt, csontos borjúkarajt, pata negra sertéshasalját és Callebaut csokoládéból készített csokivulkánt. Az árszabás helyenként kifejezetten meglepő. A prémium alapanyagokból készült ételeknek értelemszerűen megkérik az árát, viszont a többi fogás díjszabása elképesztően kedvező. Egy felsőkategóriás helyen 1250 forintért (16 lej) padlizsánkrémet sehol nem lehet kapni ma, 2023 októberében a Kárpát medencében, a chili con carne is potom 2300 ft, a gazpacho és a csirkeleves alig drágább a padlizsán-előételnél.

Amuse bouche-ként jó ízű, selymes csirkemájpástétomot hoztak, kacsazsírral befedve, házi jellegű pityókás kenyérrel. Jó kezdet. Rendeltünk mangalicatarját, ami remek volt, mellé grillezett cukkinit és spárgát kértünk köretnek, amit szintén ügyesen készítettek el, megvolt a kellő pörzs, miközben megmaradt a zöldségek roppanóssága. Az ízesítést a vendégre bízták, de volt ehhez az asztalon, ami kell. A kacsamellet apró szeletekre vágták s úgy sütötték meg, nem lett élvezhetetlen, de egészben vákuum alatt készítve, majd rápirítva meggyőzőbb lett volna. Majonéz-alapú, almával gazdagított-üdített salátát adtak mellé retro tálalásban. A desszertek között örömmel fedeztük fel a somlói galuskát, Kértünk is egy adagot, mely szaftos, ízletes volt, a tejszínhab valódi, az intenzív ízű csokimártás lehetett volna hangsúlyosabb. Jól sikerült az „apple pie” is, ami mellé helyben készült gyömbérfagyit adtak. Utóbbi állagán lehetne leheletnyit finomítani, de így is felsőkategóriás desszert volt ez.

A kiszolgálás kedves, udvarias, szolgálatkész.

Az italszortiment impozáns, a borlap több nemzetközi nagyságot integrál a minőségi helyi tételeken kívül. A töményitalok zöme szintén a felső szegmensből való. A nagyipari söröket is a jobbakból válogatták össze, s melléjük illesztették egy élvonalbeli helyi főzde, a Kutuma Dambla névre hallgató IPÁ-ját is.

Értékelés:

Összélmény: 4,75 pont

Étel/ital: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont